Naprapaterna i Malmö svarar på dina vanligaste frågor:

Naprapaten är det självklara valet när du har besvär i muskler eller leder. Vi behandlar ryggskott, nackspärr, spänningshuvudvärk, ischias, yrsel eller axel/skulderbesvär. Vi jobbar även långsiktigt med att förebygga att besvären kommer tillbaka. Du får hjälp med vad du själv kan göra och vi ger dig råd om rätt ergonomi på arbetsplatsen.

Utbildningen till naprapat är fyra år och sker vid Naprapathögskolan i Stockholm. Efter avslutad utbildning krävs ett års praktiktjänstgöring för att man ska kunna ansöka om legitimation hos socialstyrelsen. Naprapaterna är sedan 1994 en legitimerad yrkesgrupp vilket innebär att de lyder under socialstyrelsens föreskrifter och lagar.

Alla naprapater på Tjugonde Naprapaterna är legitimerade.

Diskbråck är vanligast förekommande i ländryggen och halsryggen. Diskarna har en stötdämpande funktion och är placerade mellan kotorna. Vid ett diskbråck har disken brustit och buktar då mot ryggmärgskanalen. Ett diskbråck ger inte alltid smärta, men om det trycker mot en nerv ger det symtom som t ex smärta i benet s.k. ischias.

Ryggskott är ingen diagnos utan ett samlingsnamn för akut uppkommen smärta i ländryggen. Det säger inget om vad som gör ont. Smärtan kan komma ifrån muskler, leder, diskar eller ligament som ger smärta och/eller rörelsebegränsningar. För att få rätt diagnos och därmed rätt behandling behövs en undersökning som kan utföras av en legitimerad naprapat.

Nackspärr är ingen diagnos utan ett samlingsnamn/begrepp för nacksmärta. Det säger inget om vad som gör ont. Smärtan kan komma ifrån muskler, leder, diskar eller ligament som ger smärta och/eller rörelsebegränsningar. För att få rätt diagnos och därmed rätt behandling behövs en undersökning som kan utföras av en legitimerad naprapat.

Saknar du en fråga? Skriv till oss!